Dienstenleveranciers

 

Digitaal Vlaanderen doet geen voorafgaandelijke screening van de dienstenleveranciers op de lijst of de aangeboden diensten. Dienstenleveranciers die opgenomen willen worden in deze lijst, kunnen contact opnemen met de Helpdesk van Digitaal Vlaanderen.

Enkele voorbeelden van diensten van externe dienstverleners

PAV: Indienen van planaanvragen

Plannen kunt u op twee manieren aanvragen via KLIP: via de website en via de services. Planaanvragers die deze laatste methode gebruiken, kunnen het aanvragen van plannen integreren in hun eigen toepassingen.

KLB: Afhandelen van planaanvragen (binnenhalen planaanvragen, ontvangst bevestigen, opladen antwoord)

Een kabel- en leidingbeheerder kan planaanvragen die voor hem bedoeld zijn bekijken en beantwoorden via de website, of ophalen en beantwoorden via de services. Als hij deze laatste werkwijze gebruikt, kan hij het hele proces van ophalen tot aan beantwoorden integreren met zijn eigen toepassingen.

KLB: De dataconversie om IMKL-pakketten samen te kunnen stellen

Een kabel- en leidingbeheerder moet met IMKL-data op planaanvragen antwoorden. Hiervoor moeten de gegevens uit de eigen databanken geconverteerd worden naar een antwoordpakket dat conform het IMKL is. Wanneer de KLB nog geen vectoriële plannen heeft, zullen deze eerst gevectoriseerd moeten worden. Ook hierbij kan de dienstenleverancier hulp aanbieden.

PAV: De integratie van het toekomstige digitale vectoriële pakket in bestaande toepassingen

Professionele planaanvragers kunnen aangeven dat ze de vectoriële (IMKL) data willen downloaden. Om deze data te kunnen gebruiken is ook een dataconversie nodig: van IMKL naar een formaat dat gebruikt kan worden in de toepassingen van de planaanvrager in kwestie.