Webservices voor Kabel- en Leidingbeheerders

Het KLIP Web API is een REST API, beveilgd door het OAuth 2.0 protocol.

Er zijn momenteel 2 versies beschikbaar:

• API v3, aangesloten op ACM (Toegangsbeheer Vlaanderen)
  • API v2, aangesloten op Geosecure

Deze laatst versie wordt afgebouwd tegen begin 2024.

API v3

Technische documentatie vindt u in de Swagger-documentatie.

Opmerking

Vanaf nu is het ook mogelijk om de antwoordstatus van een planaanvraag op te halen. Een planaanvraag kan pas beantwoord worden wanneer ze de status ‘confirmed’ heeft.

Aangewezen antwoordproces:

1. Vraag de voor de bewuste KLB-zone te bevestigen planaanvragen op
  2. Bevestig planaanvragen
  3. Vraag de voor de bewuste KLB-zone te beantwoorden planaanvragen op
  4. Vraag de details te beantwoorden planaanvragen op
  5. Beantwoord de planaanvragen voor de bewuste KLB-zone

Alternatief antwoordproces:

1. Vraag de voor de bewuste KLB-zone te bevestigen planaanvragen op
  2. Bevestig planaanvraag
  3. Kijk na of de status van de planaanvraag aangepast is naar ‘confirmed’ voor de bewuste KLB-zone
  4. Vraag details planaanvraag op
  5. Beantwoord de planaanvraag

API v2 - in afbouw

De API ondersteunt communicatie met JSON en XML.

Technische documentatie vindt u in: