Gebruiker met meerdere accounts

Wanneer je als gebruiker in verschillende organisaties of suborganisaties werkt en telkens ook toegang moet kunnen hebben tot specifieke Digitaal Vlaanderen toepassingen, dan kan je per groep een specifieke account verkrijgen binnen de toegangsbeheermodule.
Je gebruikersnaam en wachtwoord blijven dan gelijk maar bij het aanmelden verschijnt een extra scherm waar je een keuze moet maken op welke account je wil werken.

Je kan in principe dus ook meerdere accounts hebben binnen één organisatie, bv wanneer je deel uitmaakt van meer dan 1 suborganisatie.

Tip: Werk met maar één enkele gebruikersnaam en wachtwoord. Dit houdt de zaken overzichtelijk.

Een toegangsbeheerder die een gebruiker opzoekt van zijn/haar organisatie, kan meteen zien of die gebruik maakt van meer dan 1 account: door het symbool voor de naam.
De organisatie en suborganisatie waar de account deel van uitmaakt wordt ook getoond.

Merk op:

• De resultatenlijst van de zoekopdracht kan verwarrend zijn in geval er gebruikers zijn met dezelfde naam en voornaam.
  • Het is niet zichtbaar of de gebruiker ook nog een account heeft in een andere organisatie vermits dit buiten de verantwoordelijkheid van de toegangsbeheerder valt.