GIPOD public API

Wil je GIPOD data raadplegen of heb je plannen voor het bouwen van een applicatie die gebruik maakt van GIPOD data, gebruik dan de GIPOD public API. Deze service voor het verstrekken van informatie is niet beveiligd, je hoeft je niet te registreren en is eenvoudig in gebruik.

De GIPOD public API laat toe om via http-requests informatie op te vragen over werkopdrachten en manifestaties. De informatieverstrekker kan vervolgens de verkregen informatie publiceren naar de burger. Informatie wordt uitgewisseld via JSON.

Opmerking :

Wanneer gegevens ingevoerd of aangepast worden in de database zullen deze, na verwerking ervan, onmiddellijk gepubliceerd worden indien ze voldoen aan de publicatieregels. Nieuw aangemaakte werkopdrachten/manifestaties/omleidingen of wijzigingen ervan, zullen dus quasi direct zichtbaar zijn in de resultaten voor het publiceren van werkopdrachten/manifestaties/omleidingen.

Voorbeeldcode :

Om het ontwikkelen van applicaties met de service voor het verstrekken van informatie te vereenvoudigen, werden twee html pagina's aangemaakt die aantonen op welke manier de service geïntegreerd kan worden met OpenLayers en GRB. De pagina's werken enkel in Internet Explorer 8-9-10, FireFox en Google Chrome.

Een uitgewerkt voorbeeld vind je op GEOPUNT. Selecteer linksboven "Hinder in Kaart" als kaarttoepassing om GIPOD data te raadplegen en op te zoeken.

Aanverwante onderwerpen:

Publicatieregels

Beheer instellingen