GIPOD public WMS

Wil je GIPOD data weergeven in een GIS-applicatie, maar heb je zelf weinig programmeerervaring? Gebruik dan de GIPOD public WMS. Deze WMS voor het visualiseren van GIPOD informatie is niet beveiligd, je hoeft je niet te registreren en is eenvoudig in gebruik.

De GIPOD WMS publieke informatie is gebaseerd op de GIPOD public API en beslaat twee tijdsvensters: "vandaag + 1maand" en "vandaag".

De WMS geeft een overzicht van alle innames op het openbaar domein met de verwachte hinder, voor vandaag en voor de komende maand.

Opmerking:

Wanneer gegevens ingevoerd of aangepast worden in de database zullen deze, na verwerking ervan, onmiddellijk gepubliceerd worden indien ze voldoen aan de publicatieregels. Nieuw aangemaakte innames of wijzigingen ervan, zullen dus quasi direct zichtbaar zijn via de public API en dus ook in de publieke WMS.

URL:

https://geo.api.vlaanderen.be/gipodpubliek/wms

Voorbeeld:

Je kan deze WMS importeren en visualiseren in GEOPUNT. Kies rechtsonder "Eigen kaart toevoegen". Vul dan de URL van de WMS in en klik op "Laad" om de WMS service in te laden. Selecteer welke lagen je wil visualiseren en klik op "Toon op kaart".