API v3 - enkel ACM

Beschrijving API

De vernieuwde API wordt hier beschreven: https://klip.api.beta-vlaanderen.be/api/swagger/index.html

Beveiliging

Voor de authenticatie en autorisatie van gebruikers maakt KLIP gebruik van ACM. Digitaal Vlaanderen biedt een webtoepassing aan waarin gebruikers de volledige flow van KLIP kunnen uitvoeren. Voor het indienen, ophalen, bevestigen en beantwoorden van planaanvragen stelt Digitaal Vlaanderen ook services ter beschikking. Deze services kunnen geïntegreerd worden in eigen gebruikerssoftware.

De authenticatie op de KLIP-API gebeurt met een ACM-token:

Om te connecteren op de KLIP-API heb je een signed JWT token nodig. Hiervoor werken met een Client credentials grant.

Meer informatie over de server – server authenticatie vind je hier en over het opstellen van een signed JWT token hier.