GIPOD public API

Opgelet! Deze publieke API wordt uitgefaseerd en vervangen door een OGC API features API in de loop van 2023.

Wil je GIPOD-data raadplegen of heb je plannen voor het bouwen van een applicatie die gebruik maakt van GIPOD-data, gebruik dan de GIPOD public API. Deze service voor het verstrekken van informatie is niet beveiligd, je hoeft je niet te registreren en is eenvoudig in gebruik.

De GIPOD public API laat toe om via http-requests informatie op te vragen over innames op het openbaar domein. Je kan vervolgens de verkregen informatie gebruiken en publiceren. Informatie wordt uitgewisseld via JSON.

Opmerking :

Wanneer gegevens ingevoerd of aangepast worden in de database zullen deze, na verwerking ervan, onmiddellijk gepubliceerd worden indien ze voldoen aan de publicatieregels. Nieuw aangemaakte innames of wijzigingen ervan, zullen dus quasi direct zichtbaar zijn in de resultaten.

Voorbeeldcode :

Om het ontwikkelen van applicaties met deze service te vereenvoudigen, werden twee html-pagina's aangemaakt die aantonen op welke manier de service geïntegreerd kan worden met OpenLayers en GRB.

Een uitgewerkt voorbeeld vind je op GEOPUNT. Selecteer linksboven "Hinder in Kaart" als kaarttoepassing om GIPOD data te raadplegen en op te zoeken.

Aanverwante onderwerpen:

Publicatieregels