Lokaal netwerk (LAN)

Uw eigen netwerk binnen uw gebouw

Wij leggen in uw gebouw bekabeling aan en plaatsen de nodige switches in uw patchlokalen. Op de poorten van de switches sluit u uw eigen servers, computers, access points en printers aan. Zo creëert u uw eigen netwerk waarop uw verschillende apparaten met elkaar kunnen communiceren. Wij beheren de switches, u beheert uw netwerk. Fysiek gedeeld, logisch gescheiden. Als u zich in een gedeeld gebouw van de Vlaamse overheid bevindt dan deelt u de fysieke infrastructuur met andere netwerken maar lijkt het alsof u een eigen netwerk hebt. U ziet de andere netwerken niet, en zij zien het uwe niet.

Verplicht in alle gedeelde gebouwen
Als u zich bevindt in één van de volgende kantoorgebouwen van de Vlaamse overheid, bent u verplicht om ons lokaal netwerk (LAN) te gebruiken. In dit geval is het dus niet mogelijk om uw eigen switches te plaatsen.
 1. Herman Teirlinck

 2. Conscience

 3. Ferraris

 4. Ellips

 5. Hotel Errera

 6. VAC Hasselt

 7. VAC Leuven

 8. VAC Antwerpen

 9. VAC Gent

 10. VAC Brugge

 11. Koolstraat

 12. Kreupelenstraat

 13. Martelaarsplein 7

 14. Martelaarsplein 19

 15. Arenberg

Voordelen

 • duim omhoogGeen netwerkspecialist nodig
 • Geen kosten voor ontwerp, bekabeling, installatie, configuratie, beheer, monitoring, onderhoud, vervanging en opvolging van incidenten
 • Geen investering in netwerkapparatuur
 • 24/7 servicedesk
 • Bij problemen zijn wij binnen 4 uur ter plaatse
 • Gebruiksklare oplevering

Hoe wordt u geholpen bij problemen?

klok rondU kunt 24/7 terecht bij onze servicelijn. Bij storingen zijn wij binnen 4 uur ter plaatse.

Overmacht
In geval van overmacht of een externe oorzaak is de SLA niet van toepassing.

Wat kost het?

prijsDe kostprijs hangt af van het aantal poorten dat u afneemt op de switches en de bandbreedte die u gebruikt. Dit lokaal netwerk (Managed LAN) is gratis als u zich bevindt in één van de 15 grote kantoorgebouwen van de Vlaamse overheid waar u verplicht bent om dit af te nemen. Als u van het Gemeenschappelijk ICT Dienstverleningscontract afneemt is deze dienst inbegrepen in uw contract.

Interesse?

contactBent u geïnteresseerd in dit aanbod, wenst u meer informatie of een vrijblijvende kostenraming? Wij bekijken graag samen met u de mogelijkheden.

Deze diensten kunnen ook interessant zijn voor u: Interlokaal netwerk (WAN), Lokaal draadloos netwerk (WLAN), Gemeenschappelijke ICT-dienstverlening

Afspraken werden volledig nagekomen, de vooropgestelde deadline gerespecteerd. Zo konden we op korte termijn met een goed werkend netwerk aan het nieuwe seizoen beginnen.
Marnix Versprille, Hoofddeskundige, Vlaamse dienst van de gouverneur