Archivering

1. Wanneer worden planaanvragen gearchiveerd?

2. Hoe zoek ik een gearchiveerde planaanvraag?

3. Wat is de inhoud van een archiefpakket?

4. Hoe kan ik de plannen bekijken zoals ik ze zag tijdens de werken?

5. Welke gearchiveerde klip-app heb ik nodig om mijn .klip-bestand te kunnen bekijken?

6. Wat is het verschil tussen de gewone KLIP-app en gearchiveerde KLIP-apps?

7. Hoe bekijk ik oudere versies van een .klip-bestand?

8. Wie kan gearchiveerde planaanvragen bekijken?

1. Wanneer worden planaanvragen gearchiveerd?

Na 6 maanden en 1 dag wordt uw planaanvraag gearchiveerd. Je moet namelijk steeds met recente plannen werken. U mag de gearchiveerde planaanvragen dan ook niet meer gebruiken voor graafwerken.

Naar boven

2. Hoe zoek ik een gearchiveerde planaanvraag?

• Als planaanvrager

Bovenaan in het venster zit een zoekfunctie: u kunt kan zoeken op "Mijn referentie", "KLIP referentie" of "Aanvrager". Vervolgens kunt u filteren op: "Mijn planaanvragen" en "Planaanvragen van de organisatie waartoe ik behoor", "Alle planaanvragen" van alle (sub)organisatie(s) die verbonden zijn met mijn organisatie.

De zoekmachine van KLIP zoekt standaard in het veld "Actieve planaanvragen (< 6 maanden )". Om planaanvragen ouder dan 6 maanden op te zoeken, kiest u dus voor "Gearchiveerde planaanvragen (> 6 maanden )".

Meer info vindt u hier.

• Als kabel- en leidingbeheerder

Als Kabel- en Leidingbeheerder kunt u gearchiveerde planaanvragen zoeken in het tabblad "Beantwoord/Afgesloten".

Meer info vindt u hier.

OPGELET!

Gearchiveerde planaanvragen zijn enkel bereikbaar via de webtoepassing (dus niet via service integratie). Wanneer een gearchiveerde planaanvraag opgevraagd wordt via de services, zal de integrator een 404-melding krijgen.

Naar boven

3. Wat is de inhoud van een archiefpakket?

Archiefpakket van een planaanvrager bevat volgende gegevens:

• een map met alle .klip-bestanden die voor de planaanvraag in kwestie gegenereerd werden;
  • een map met alle validatierapporten van de IMKL-pakketten;
  • een map met de installatiebestanden van de bijgeleverde KLIP-app;
  • de auditlog van de planaanvraag: wie de planaanvraag wanneer gedaan heeft, welke kabel- en leidingbeheerders wanneer antwoordden, wanneer de planaanvrager het plannenpakket bekeken of gedownload heeft;
  • een help-document;
  • zip-bestand met alle IMKL-antwoorden voor de planaanvraag in kwestie;
  • een verklaring van de codes van de betrokken KLB-zones;
  • een configuratiebestand voor de bijgeleverd KLIP- app;
  • een .exe-bestand waarmee u het meest recente .klip-bestanden van de planaanvraag kan bekijken.

Archiefpakket van een kabel- en leidingbeheerder bevat volgende gegevens:

• een map met alle .klip-bestanden die voor de planaanvraag in kwestie gegenereerd werden;
  • een map met alle validatierapporten van de door de eigen KLB opgeladen IMKL-pakketten;
  • een map met de installatiebestanden van de bijgeleverde KLIP-app;
  • de auditlog van de planaanvraag: wie de planaanvraag wanneer gedaan heeft, wanneer de KLB in kwestie antwoordde, wanneer de planaanvrager het plannenpakket bekeken of gedownload heeft;
  • een help-document;
  • zip-bestand met alle door de eigen KLB opgeladen IMKL-antwoorden voor de planaanvraag in kwestie;
  • een configuratiebestand voor de bijgeleverd KLIP- app;
  • een .exe-bestand waarmee u het meest recente .klip-bestanden van de planaanvraag kan bekijken.

Naar boven

4. Hoe kan ik de plannen bekijken zoals ik ze zag tijdens de werken?

Kijk in de auditlog na welke versie van het .klip-bestand u moet hebben en met welke versie van de viewer u deze bekeek.

U vindt deze info onder volgende events:

• 'AzureAuditPmklViewedEvent': bevat wanneer welke versie van het .klip-bestand online bekeken werd en met welke versie van de KLIP-viewer dit gebeurde.
  • 'AzureAuditPmklPackageDownloadedEvent': bevat telkens ook de exacte versie van het gedownloade .klip-bestand.

Installeer daarna de juiste versie van de gearchiveerde app om dit .klip-bestand opnieuw te bekijken. De gearchiveerde KLIP-apps kan u hier downloaden.

Naar boven

5. Welke gearchiveerde KLIP-app heb ik nodig om mijn .klip-bestand te kunnen bekijken?

Versie .klip-bestand Versies gearchiveerde KLIP-app die dit bestand kunnen bekijken
0.1.0.json Sorry, dit bestand kunt u niet meer bekijken. Enkel voor .klip-bestanden kunnen we een KLIP-app ter beschikking stellen.
1.0.0.klip
  • KLIP-app 1.0.0
  • KLIP-app 2.0.1
2.0.0.klip
  • KLIP-app 2.0.1

De gearchiveerde KLIP-apps kan u hier downloaden.

Naar boven

6. Wat is het verschil tussen de gewone KLIP-app en gearchiveerde KLIP-apps?

Bij elke significante release wordt de KLIP-app gearchiveerd. Deze gearchiveerde KLIP-app wil zichzelf niet updaten en laat daarom toe om oudere .klip-bestanden te bekijken. Deze kunt u ook naast de gewone KLIP-app op uw computer installeren.

Gearchiveerde KLIP-apps kunt u enkel installeren op een Windowscomputer of -laptop.

De gearchiveerde KLIP-apps kunt u hier downloaden.

Naar boven

7. Hoe bekijk ik oudere versies van een .klip-bestand?

De KLIP-app in het archiefpakket is de meest recente KLIP-app voor Windows. De app opent het meest recente .klip-bestand van de planaanvraag.
Wanneer u oudere .klip-bestanden niet kunt openen in deze app, gaat u op de helppagina's van KLIP na met welke versie van de KLIP-app u het bestand wel kunt openen.
Op deze pagina’s downloadt u ook de installatieprogramma's voor de verschillende versies van de gearchiveerde KLIP-apps.

Naar boven

8. Wie kan gearchiveerde planaanvragen bekijken?

Alle gebruikers die planaanvragen kunnen bekijken, kunnen ook gearchiveerde planaanvragen bekijken.

Gearchiveerde planaanvragen kunnen opgezocht worden in de gewone KLIP-webtoepassing: de gebruiker duidt in de zoekcriteria aan dat hij of zij in planaanvragen ouder dan 6 maanden wil zoeken.

OPGELET!

Gearchiveerde planaanvragen zijn enkel bereikbaar via de webtoepassing (dus niet via service integratie). Wanneer een gearchiveerde planaanvraag opgevraagd wordt via de services, zal de integrator een 404-melding krijgen.

Naar boven