Zone aanmaken

1. Voor het aanmaken van een zone, begin met een klik op Nieuwe zone.
  2. Begin met het geven van een zonenaam.
  3. Geef vervolgens een (geldig!) e-mailadres waarnaar toekomstige planaanvragen die op deze zone betrekking hebben zullen worden gestuurd. Dit e-mailadres wordt gebruikt voor alle systeemboodschappen van KLIP ivm de planaanvragen in deze zone.  Gebruikers van KLIP digitaal, die als planaanvrager zijn ingelogd, krijgen dit niet te zien. Je kan optioneel een generische boodschap bepalen die automatisch voor elke planaanvrager zichtbaar wordt in het overzicht van de betrokken KLB's bij een planaanvraag.
  4. Het beantwoorden van planaanvragen gebeurt digitaal met IMKL
  5. In het volgende luik moet je de Geometrie van je zone bepalen. Klik op "bladeren" en blader naar het zonebestand dat je hier wil opladen en dubbelklik.
    1. Let op:
      • Alleen de bestandsformaten GeoJSON, GML, Shapefile of WKT worden aanvaard;
      • De maximale bestandsgrootte is 100 MB;
      • Projectie: Lambert 72;
      • Per bestand mag er één (multi)polygoon worden opgeladen.
  6. Klik op "opladen" om het geometriebestand te uploaden. KLIP gaat na of je bestand voldoet aan de validatieregels van een KLB zone. In het geval van een negatieve uitkomst krijg je een foutmelding.

7. In "Activering geometrie" moet je een datum opgeven. Dit is de datum vanaf wanneer KLIP de geometrie effectief zal gebruiken om te bepalen of een planaanvraag in je zone ligt of niet. Als je in het datumveld klikt, dan komt er een kalender tevoorschijn. Kies hierin de relevante activeringsdatum. Deze is ten vroegste de kalenderdag die volgt op de datum waarin je dit zonebestand oplaadt.

8. "Referentie, versie en nauwkeurigheid" zijn optionele velden. Gebruik referentie om je interne referentie in op te slaan. Dit is niet de referentie van het bestand in KLIP, maar wel een referentie (voor de opgeladen geometrie) die je intern kan gebruiken

9. "Laatst bewerkt " is een kalenderfunctie. Klik in het venster en je komt automatisch op de datum van vandaag. Deze datum is de datum waarop de geometrie het laatst bewerkt is (en niet de zone in zijn geheel). Dit is ook optioneel.

10. Met een klik op "opladen" heb je de geometrie van je zone al opgeladen

11. In het laatste luik Inlichtingen, noteer je de "naam", "telefoon" en "e-mailadres" van een contactpersoon dat correspondenten kunnen gebruiken voor inlichtingen in verband met deze zone.

12. Vergeet ook niet een Noodnummer te vermelden.