Medewerker van een bedrijf of organisatie

Je wil KLIP gebruiken in naam van je bedrijf of organisatie en bent geen wettelijk vertegenwoordiger van dit bedrijf of deze organisatie.

Gebruik je een gedeeld toestel (bijvoorbeeld een tablet die gebruikt wordt door de hele ploeg)?
Kijk dan hier hoe je kan inloggen met het toestel zelf in plaats van per persoon.

Registratie

Om KLIP te kunnen gebruiken, moet je je eerst registreren.

Mogelijkheid 1: je bedrijf of organisatie al gekend in het Gebruikersbeheer Vlaanderen (IDM)

Je kan je registreren via zelfregistratielinken. De structuur hiervan hangt af van het soort organisatie waarvoor je je wil registreren.

Je weet niet welk van de vorige situaties van toepassing is

Neem contact op met 1700, het infopunt van de Vlaamse Overheid. Bel, mail of chat gratis met 1700.

1700 is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9 tot 19 uur. Bellen vanuit het buitenland kan ook, op het betalende nummer +32 2 553 1700.

Mogelijkheid 2: je bedrijf of organisatie nog niet gekend in het Gebruikersbeheer Vlaanderen (IDM)

In dit geval zal een wettelijk vertegenwoordiger dat eerst in orde moeten brengen. Meer info vind je op de pagina voor de wettelijk vertegenwoordiger.

Weet je niet wie de wettelijke vertegenwoordiger is voor uw organisatie? Dan kunt u dit nakijken via de public search van de KBO, onder het item ‘Functiehouders’.

Inloggen

Kies 1 van volgende knoppen om in te loggen:

• eID en aangesloten kaartlezer
  • itsme
  • Beveiligingscode via mobiele app
  • Beveiligingscode via SMS (enkel mogelijk met Belgische telefoonnummers)
  • Beveiligingscode via mail

Meer informatie over de verschillende inlogmethoden kan je vinden op https://www.vlaanderen.be/aanmelden-bij-de-overheid-mijn-digitale-sleutels.

Na het initiële inlogscherm verschijnt een keuzescherm waarin je aangeeft voor wie je juist wil inloggen: jezelf of de organisatie.