Beknopt gebruikersprofiel

Wanneer je als toegangsbeheerder een gebruiker aanklikt in de toegangsbeheermodule, dan kom je terecht op het profiel van die persoon. Dit beknopt gebruikersprofiel ziet er anders uit dan het gewone gebruikersprofiel.

Het heeft 4 tabbladen:

• Contactinformatie
  • Rollen
  • Toepassingen
  • Gebruiksvoorwaarden

Onderaan zijn er 6 actieknoppen waarmee je een wachtwoord kan aanvragen of instellen, een account kan verplaatsen, rollen kan aanpassen voor deze gebruiker, het profiel kan blokkeren en een audit kan bekijken.

Deze versie van het profiel is enkel zichtbaar voor toegangsbeheerders en geeft, in plaats van een overzicht van de toepassingen waartoe de gebruiker toegang heeft, een lijst van de rollen weer die zijn toegekend aan die gebruiker. Een rol geeft dus aan tot welke applicatie je toegang hebt en in welke mate je daarin handelingen kan doen of enkel kan raadplegen.

Die rollen kunnen automatisch zijn toegevoegd doordat de gebruiker in een groep zit waar automatisch één of meerdere rollen worden gegeven. Dit hangt samen met wat een toegangsbeheerder geconfigureerd heeft. Zie ook de helpfiles over rollen.

Je kan als toegangsbeheerder ook je eigen beknopt gebruikersprofiel bekijken. Je zoekt jezelf op via de zoekbalk en klikt dan je eigen naam aan. Je hebt natuurlijk altijd de rol ‘toegangsbeheerder’. die het je mogelijk maakt om in de toegangsbeheermodule de structuur van de organisatie, de gebruikers en de rollen te beheren. Onderaan op je beknopt gebruikersprofiel kan je opmerken dat de knop ‘Blokkeer’ ontbreekt, maar een audit bekijken en je rollen wijzigen kan wel. Bekijk ook de helpfiles bij audit. (Meer info daarover vind je bij Audit.)