Planaanvraag indienen

Klik op Nieuwe planaanvraag om met het indienen van een planaanvraag te beginnen.

Er bestaan drie soorten planaanvragen:

  • Studiefase: een planaanvraag in de studiefase bij de werfvoorbereiding. De planaanvrager betaalt per planaanvraag een retributie die afhankelijk is van de grootte van de planaanvraagzone (€ 5 of € 10)
  • Uitvoering grondwerken: een planaanvraag voor het uitvoeren van grondwerken. Dit type planaanvraag is verplicht bij het uitvoeren van grondwerken. De planaanvrager betaalt per planaanvraag een retributie die afhankelijk is van de grootte van de planaanvraagzone (€ 5 of € 10). Bestel je ook IMKL-data, dan betaal je € 5 extra.
  • Opvragen aanwezige Kabel en leidingbeheerders: hier kan je nakijken welke KLB’s er in een bepaald gebied aanwezig zijn. Deze aanvragen worden niet doorgestuurd naar de KLB’s. Je zal dus ook geen kabel- en leidinginformatie krijgen en de aanvragen worden ook niet in het overzicht van planaanvragen bewaard. Dit type raadpleging is gratis.

Er is geen minimumtermijn voor het indienen van een planaanvraag. Wel mogen de werken pas starten zodra alle antwoorden ontvangen zijn.

Leidingbeheerders hebben 5 werkdagen de tijd om hun antwoord door te sturen. Beheerders van transportleidingen voor olie, gas en chemicaliën en beheerders van transportleidingen voor elektriciteit krijgen 13 werkdagen om hun antwoord door te sturen. Hou hier rekening mee bij het aanvragen van plannen.

Kies je type planaanvraag en vul je gegevens in.

Indien je enkel wil weten welke KLB's er in je toekomstige werfzone zijn, kies dan opvragen aanwezige KLB's en vul je gegevens in.

Opgelet! Een particuliere planaanvrager raadpleegt enkel zijn eigen plannen en kan geen IMKL-gegevens downloaden. KLIP beschouwt je als een particuliere gebruiker als je account niet gekoppeld is aan een organisatie.  Je zal een betalingsbewijs op eigen naam krijgen.  Particulieren kunnen geen betalingsbewijzen krijgen op naam van een bedrijf of organisatie.

Wil je plannen aanvragen voor je werkgever of bedrijf?

Neem dan contact op met Helpdesk Informatie Vlaanderen.

Diversificatie

Het besluit over de diversificatie van het KLIP werd definitief goedgekeurd door de Vlaamse Regering.

 

Vanaf 1 januari 2018 betaalt de planaanvrager per planaanvraag voor:

  1. kleine werken: planaanvraagzone is kleiner dan 200 m². Deze planaanvraag zal € 5 kosten.
  2. grote werken: planaanvraagzone is groter dan 200 m². Deze planaanvraag zal € 10 kosten.

Wanneer je ook de IMKL-data bestelt, betaal je € 5 extra.