Planaanvraag indienen

Op de overzichtspagina hebt u twee mogelijkheden om informatie op te vragen.

Opvraging aanwezige KLB's

Hier kunt u nakijken welke KLB’s er in een bepaald gebied aanwezig zijn. Deze aanvragen worden niet doorgestuurd naar de KLB’s. U zult dus ook geen kabel- en leidinginformatie krijgen en de aanvragen worden ook niet in het overzicht van planaanvragen bewaard. Dit type raadpleging is gratis en is niet geldig bij het uitvoeren van graafwerken.

Nieuwe planaanvraag

Er bestaan twee soorten planaanvragen:

  • Studiefase: een planaanvraag in de studiefase bij de werfvoorbereiding. De planaanvrager betaalt per planaanvraag een retributie die afhankelijk is van de grootte van de planaanvraagzone (€ 5 of € 10 excl. btw)
  • Uitvoering grondwerken: een planaanvraag voor het uitvoeren van grondwerken. Dit type planaanvraag is verplicht bij het uitvoeren van grondwerken. De planaanvrager betaalt per planaanvraag een retributie die afhankelijk is van de grootte van de planaanvraagzone (€ 5 of € 10 excl. btw). Bestelt u ook IMKL-data, dan betaalt u € 5 (excl. btw) extra.

Er is geen minimumtermijn voor het indienen van een planaanvraag. Wel mogen de werken pas starten zodra alle antwoorden ontvangen zijn.

Leidingbeheerders hebben 5 werkdagen de tijd om hun antwoord door te sturen. Beheerders van transportleidingen voor olie, gas en chemicaliën en beheerders van transportleidingen voor elektriciteit krijgen 13 werkdagen om hun antwoord door te sturen. Hou hier rekening mee bij het aanvragen van plannen.

Klik op de knop Nieuwe planaanvraag, kies uw type planaanvraag en vul in de tweede stap uw gegevens in.

Opgelet! Een particuliere planaanvrager raadpleegt enkel zijn eigen plannen en kan geen IMKL-gegevens downloaden. KLIP beschouwt u als een particuliere gebruiker als uw account niet gekoppeld is aan een organisatie. U zult een betalingsbewijs op eigen naam krijgen. Particulieren kunnen geen betalingsbewijzen krijgen op naam van een bedrijf of organisatie.

Wilt u plannen aanvragen voor uw werkgever of bedrijf?
Neem dan contact op met Helpdesk Digitaal Vlaanderen.

Diversificatie

Het besluit over de diversificatie van het KLIP werd definitief goedgekeurd door de Vlaamse Regering.

 

Vanaf 1 januari 2018 betaalt de planaanvrager per planaanvraag voor:

  1. kleine werken: planaanvraagzone is kleiner dan 200 m². Deze planaanvraag zal € 5 kosten.
  2. grote werken: planaanvraagzone is groter dan 200 m². Deze planaanvraag zal € 10 kosten.

Wanneer u ook de IMKL-data bestelt, betaalt u € 5 extra.