Hoogspanningsmast / openbare TV-mast (Knw4)

Dit type behoort tot de entiteit Kunstwerk (Knw).

Definitie

Een hoogspanningsmast is een kunstwerk bedoeld voor het transport van stroom onder hoge spanning. Een TV-mast is een kunstwerk bedoeld voor de distributie van TV-signalen. Een mast onderscheidt zich van een paal door zijn meervoudige duurzame verankering met de grond (bvb. drievoetige mast, …).

Belangrijkste kenmerken

  • Een hoogspanningsmast of een openbare TV-mast wordt voorgesteld door een veelhoek, bepaald door de omtrek van het grondvlak dat wordt ingenomen door de pijlers van de mast. De betonnen sokkel bepaalt deze omtrek niet, doch wel de metalen voet.

Bedekking: gebiedsdekkend

Deel van GRB-skelet?

Dit type maakt deel uit van de GRB-skeletcomponent GRB-basis: layer Hoogspanningsmast / TV-mast (KNW4). Let op, minimale verschillen tussen de GRB-skeletspecificaties en GRB-specificaties zijn mogelijk.

Voorbeeld

Deze hoogspanningsmast wordt opgenomen als Kunstwerk (Knw) van het type 'hoogspanningsmast / openbare TV-mast'. Een hoogspanningsmast wordt voorgesteld door een veelhoek, bepaald door de omtrek van het grondvlak dat wordt ingenomen door de pijlers van de mast.